Potravinové právo
Vehnartová/Rybnikár/Gábriš a kol.
Detaily:
Vydavateľstvo: | C.H.Beck SK |
Rok vydania: | 13/6/2022 |
Počet strán: | 344 |
Väzba: | brožovaná |
Rozmer: | 153 x 226 mm |
Jazyk: | slovenský |
ISBN: | 978-80-8232-016-2 |
Vydavateľstvo: | C.H.Beck SK |
Rok vydania: | 13/6/2022 |
Počet strán: | 344 |
Väzba: | brožovaná |
Rozmer: | 153 x 226 mm |
Jazyk: | slovenský |
ISBN: | 978-80-8232-016-2 |
Publikácia je prvou svojho druhu na knižnom trhu nielen v Slovenskej, ale i v Českej republike. Autorský kolektív skúsených vysokoškolských pedagógov z Právnickej fakulty Trnavskej univerzity a odborníkov zo súdnej a potravinárskej praxe (Najvyšší súd Slovenskej republiky, Potravinárska komora Slovenska) prináša systematický výklad základných princípov a inštitútov potravinového práva, pričom vychádza predovšetkým z vnútroštátneho právneho poriadku a z právnych noriem Európskej únie. Reflektuje tiež aktuálnu rozhodovaciu činnosť vnútroštátnych najvyšších súdnych autorít, ako aj rozhodovaciu činnosť Súdneho dvora Európskej únie a Európskeho súdu pre ľudské práva. Autori venujú osobitnú pozornosť aktuálnej problematike označovania potravín a bezpečnosti potravín, nechýba ani podrobné spracovanie úradných kontrol potravín a trestania v potravinovom práve.
Vysokoškolská učebnica je určená predovšetkým študentom právnických fakúlt, využiť ju však môžu i študenti v študijnom odbore potravinárstvo. S ohľadom na obsah a na spracovanie možno knihu odporučiť aj sudcom, advokátom, zamestnancom orgánov úradnej kontroly potravín a tiež subjektom v potravinárskej praxi.